Březen 2009

Nový článek - beta-glukan, imunita a hlíva ústřičná

19. března 2009 v 9:32 | Petr |  Nejnovější články a recepty
Imunita a oslobení imunity organismu je téměř zaklínadlem u Potravinová alergie a potravinová intolerance . Jistá nevyváženost ve stravě vede k oslabení organismu respektive k oslabení uminitního systému organismu. A je samozřejmě naším zájmem, abychom se snažili imunitu v těchto případech u našich dětí nebo u nás samotných posilovat.
Zda nám k tomu pomůže v současné době velmi populární houba, která se jmenuje Hlíva ústřičná, která obsazuje látku beta-glukan, je na našem posouzení a asi i vyzkoušení.
Orientaci v problematice může přinést článek Imunita a beta-glukan, kterou napsali Ladislava a Josef Štěpánkovi, kterým tímto moc děkuji.

Recepty na Palačinky bez mléka a vajec, Langoše a Šneci z listového těsta

10. března 2009 v 9:42 | Petr |  Nejnovější články a recepty
Nové recepty na našem serveru se objevují velmi pravidelně, nyní jsem konečně publikoval ty následující:
2) Langoše od paní Jitky

Autorkám moc děkujeme za přínosné rozšíření možností v našich kuchyních.

A jako vždy přidám i odkaz vložit vlastní recept.

A pokud si chtete vybrat recepty, tak například zde:

Recepty podle typů potravinové alergie

Recepty podle druhů jídel


Atopický ekzém - seriál

9. března 2009 v 9:12 | Petr |  Nejnovější články a recepty
Atopický ekzém je jedním z nejčastějších témat v naší diskusi (Atopický ekzém v diskusi na potravinové alergii.info ) a články ze sekce Atopický ekzém patří k nejsledovanějším a nejčtenějším na našem webu. Jde například o následující články:
A paní Věra napsala výborný seriál na téma atopický ekzém, který bude sérií článků o Atopické dermatitidě. Jde o články velmi dobře napsané a obsahující mnoho zajímavých informací stejně jako předchozí články paní Věry jako například článek HYPOALERGENNÍ DIETA aneb jak zjistit alergeny v potravě.

Seriál má vlastní adresu zde - Atopický ekzém- seriál a první, úvodní článek o AE naleznete zde - Atopický ekzém I. - úvod . Diskuse ke článku je zde - Diskuse ke článku: Atopický ekzém- seriál.

Paní Věře moc děkujeme za velmi dobré články i příspěvky do diskuse a přejeme celé její rodině mnohi zdraví.

Nový recept na tyrolské špecle s věpřovým masem

8. března 2009 v 12:37 | Petr |  Nejnovější články a recepty

Dalším zajímavým receptem na našem webu je recept na Špecle se sýrem a vepřovým masem od pana Ivana T.
Recept, který jistě stojí vyzkoušet. Bavorská a rakouská kuchyně je té naší spřízněná a podle receptu předpokládám, že špecle určitě mohou být další těstovinou na našich stolech, která si může získat velmi velkou přízeň u náš a v naší kuchyni.

A pokud máte svůj postup na přípravu dobrého jídla, tak zde určitě můžete vložit vlastní recept.